Een folie zwembad was een van de eerste oplossingen voor de mensen die zelf hun zwembad wilde zetten. Een folie zwembad verschilt wel wat van een liner zwembad. Meestal gaat het hier over gewapende folie. De basisopbouw van een liner zwembad of een folie zwembad zijn dezelfde. Je hebt 3 verschillende soorten van basis namelijk een betonnen zwembad, houten zwembad of een metalen frame zwembad.
Kunststof zwembad of een folie zwembad.
De meeste mensen kiezen voor een gewapende folie omdat deze hun kleur langer behouden dan een liner. Omdat folie zwembaden meestal zelf worden gebouwd waardoor men de kostprijs kan drukken. Folie zwembaden worden op maat gemaakt maar hebben meestal net zoals liner zwembaden een ronde vorm of een rechthoekige vorm, andere soort vormen zijn mogelijk maar dan zou men al moeten werken met een vloeibare liner. Als je enkele bochten wilt in jouw droomzwembad dan zal dat met een folie zwembad zeer moeilijk gaan.
Waar een folie zwembad de folie meestal bestaat uit een stuk voor deze ronde en rechthoekige zwembaden. Is het zo dat bij een liner zwembad de zaken meestal nog aan elkaar moeten worden gelast. Indien het zwembad al van een bepaalde grootte is dan moeten de stukken folie aan elkaar gelast worden. Kunststof zwembaden zijn de toekomst van het op maat gemaakte zwembad. Alles wordt op maat gemaakt. Dit geeft u als klant de ruimte om te dromen. Altijd juist, altijd precies. Daarom kiest aqualuxe zwembaden voor de kunststof vorm of het HDPE zwembad.
Water in het zwembad of osmose vorming in het folie zwembad.
Wat is nu het grootste probleem van zwembadosmose?
Doordat de oppervlakte van de coating minder dicht is geworden kan het zijn dat het water langzaam doorsijpelt naar het midden van het zwembad.
Hoe ontdek je zwembadosmose snel?
Indien jouw folie zwembad last heeft van bultjes of blaasjes dan kan je er bijna zeker van zijn dat jouw zwembad last heeft van zwembadosmose.
Dit is een van de meest voorkomende redenen waarom aqualuxe kiest voor het zwembad van de toekomst of het HDPE zwembad. Osmose bestaat niet doordat men niet werkt met gelcoating of andere vernislagen.
De oorzaak van de plooien jouw zwembad liner of folie? De plooien in een zwembad die nooit meer weggaan.
De gewapende folie kan al wat meer hebben qua watertemperatuur. Maar de oorzaak van de plooien komen doordat de temperatuur overdag opwarmt en ‘s nachts enorm afkoelt. Het grootste probleem is als het vlies niet op de betonplaat (of bodemplaat) is gelijmd of niet voldoende is gelijmd. Dat heeft de grootste invloed op deze plooien. Nooit plooien in jouw zwembad kies dan voor een HDPE Kunststof zwembad van Aqualuxe.
TLDR: 3 grootte verschillen tussen kunststof zwembad en liner zwembad.
- Kunststof zwembad vertoond geen plooien,
- Bij kunststof zwembad is er geen osmose
- Kunststof zwembad kan volledig op maat gemaakt worden met al jouw wensen.