5de mooiste zwembad in de wereld: Joule Hotel zwembad

Altijd al gedroomd van te zwemmen in de wolken. Dat kan met een luxe zwembad, enkel is het zo dat deze Amerikanen echt gegaan zijn voor de American Dream van zwembad. Op de 10de verdieping van het Joule Hotel bevindt zich een uitzonderlijk zwembad. Dit zwembad straalt niet alleen luxe uit, het is ook een zwembad voor de daredevils onder ons. Want het zwembad hangt over de zijkant en zorgt voor een uniek zicht over de stad Dallas. Je zwemt ook letterlijk over de rand van het gebouw en daar kan je door de zijkanten van het plexiglas kijken naar de skyscrapers in Dallas, Texas. Bij Aqualuxe zwembaden hebben we dit soort project nog niet gestart maar wel al zwembaden geleverd in en rond penthouses.

Dit zwembad straalt niet alleen luxe uit, het is ook een zwembad voor de daredevils onder ons.

4de mooiste zwembad in de wereld: Perivolas Hotel Infinity Pool

Iets dichter bij huis en waarschijnlijk een van onze favorieten is het zwembad van het Perivolas Hotel op het griekse eiland Santorini. Als je dacht dat Santorini mooi was qua eiland dan zorgt dit zwembad voor een factor maal 2. Deze infinity pool zorgt voor een adembenemend zicht. Je kijkt dus letterlijk van in het water op het water. Wat maakt deze infinity pool nu zo bijzonder, het is gebouwd op de rand van een klif. Het zwembad is jammer genoeg niet apart te boeken. Het hotel claimt natuurlijk dat het zicht onbetaalbaar is maar 1 nacht in de Perivolas Villa met zwembad kost je minimum €4600 en je moet ook een minimum van 2 nachten blijven.

Wat maakt deze infinity pool nu zo bijzonder, het is gebouwd op de rand van een klif.

3de mooiste zwembad in de wereld: Hotel Belmond Caruso Infinity pool

We zijn bij Aqualuxe stiekem grootte fan van infinity pools of zwembaden. En blijkbaar hoe groter hoe liever. In het 5 sterren hotel Belmond Caruso op de Amalfi Kust in Italië daar vind je dit pareltje. Moest je de Amalfi Kust niet kennen dan passeer er zeker eens want met zijn prachtige kustlijn en bergen is dit een unieke plaats om te bezichtigen. Bij Belmond dachten ze er net zo over en bouwden dit unieke luxe zwembad met alles erop en eraan. Bij het zwembad zit zelfs een conciërgedienst waar je gerust een Evian verstuiver aan kunt vragen. Als we dan toch spreken over luxe dan is het hier zeker aanwezig.

In het 5 sterren hotel Belmond Caruso op de Amalfi Kust in Italië daar vind je dit pareltje.

2de mooiste zwembad in de wereld: Het zwembad aan het hotel Villa Honegg in Zwitserland.

Dat we van zwembaden op hoogte houden dat kon je zien in de eerste 3 van onze top 5 van mooiste zwembaden in de wereld. Dit is mijn persoonlijke favoriet, in 1905 bouwde de familie achter Hotel Villa Honegg een hotel met slechts 20 tal kamers. De familie heeft het hotel verschillende keren gerestyled en gerestaureerd. De laatste keer in 2011 en daar kwamen 3 kamers en een uniek spa met zwembad bij. Dit unieke zwembad bevindt zich op 914 meter hoogte en neemt je mee in een wereld van Luxe. Het combineert een binnenzwembad met een buiten zwembad van maar liefst 34 graden. Een unieke beleving die je voor geen geld van de wereld wilt missen. Omdat het hotel nu maar 23 kamers heeft is het Spa gedeelte ook open voor externe gasten. Het is een unieke manier om te genieten van de pracht en praal van de Zwitserse alpen.

Dit unieke zwembad bevindt zich op 914 meter hoogte en neemt je mee in een wereld van Luxe.

Het mooiste zwembad in de wereld: Marina Bay Sands

Het meest unieke zwembad in de wereld en voor de meeste mensen ook het mooiste zwembad in de wereld is dat van Marina Bay Sands hotel. Het zwembad ligt op de bovenste verdieping en verbindt de 3 pilaren van het hotel. De meeste hotelgasten boeken maar 1 nacht en slechts voor maar 1 reden het luxe zwembad, wat de meeste mensen niet weten is dat je er slechts maar 1 uur per nacht dat je er slaapt in mag. Dit wilt dus zeggen, 1 nachtje bezoeken is 1 uur zwembad tijd. Dus je kan er niet gewoon een heerlijk dagje zonnen en blijven liggen. Laten we zeggen dat dit dus het mooiste instagramwaardige zwembad is in de wereld. Het project heette dan ook tussen hemel en aarde. Het 151 meter lange zwembad ligt op de 57ste verdieping en weegt maar liefst gecombineerd met de stalen constructie 1.629.872 kilo waarvan 1.438.456 liter water en 191.416 kilo staal. Op deze hoogte spelen er natuurlijke krachten. Zo kan heel het zwembad links en rechts 50 cm bewegen. Laten we zeggen dat we bij Aqualuxe zwembaden zo’n project nog niet zijn tegengekomen. Maar zoals we zeiden alles is mogelijk.

Het 151 meter lange zwembad ligt op de 57ste verdieping en weegt maar liefst gecombineerd met de stalen constructie 1.629.872 kilo waarvan 1.438.456 liter water en 191.416 kilo staal.